sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Helppo tonnikalalasagne



Italialaisen ruuan ystävänä olen perso pitzalle ja pastaruuille. Erityisesti lasagne viehättää minua mutta lasagnen tekeminen vaatii minulta sekä aikaa että jaksamista. Olen tottunut tekemään jauhelihakastikkeen sekä maitokastikkeen itse alusta loppuun saakka joten en ole edes miettinyt näiden osien oikaisemista. Nyt kuitenkin sattui niin, että työkaverini vinkkaisi minulle tonnikalalasagnesta joka olisi helppo tehdä mutta joka maistuu kuitenkin hyvälle. Lisäksi en ole aikaisemmin kokeillut tehdä lasagnea tonnikalasta, joten eihän siinä auttanut muuta kuin käydä kaupanhyllyllä ja kokeilla mitä siitä tulee.

Helpon tonnikalalasagnen ohje:

Ainekset
5 - 6 annosta
9 - 11
Pirkka lasagnelevyä
2 tlk (à 200 g)
Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
2 (150 g)
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1/2 rkl
öljyä
1 tlk (500 g)
Pirkka tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 1/2 dl (100 g)
Pirkka maustekurkkuviipaleita
1 tl
Pirkka pizzamaustetta
1/2 tl
suolaa

mustapippuria
1 tlk (5 dl)
Valio Viola Mustaleima juustokeittoa

Pinnalle
1 1/2 dl (75 g)
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valuta tonnikalat. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, tonnikalat, hienonnetut maustekurkut ja mausteet. Hauduta kannen alla 5 - 10 minuuttia.


Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle tonnikalakastiketta ja juustokeittoa. Täytä näin seuraavakin kerros. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokeittoa. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.




 
Ja hyvähän siitä tuli. Tuo Valion Violan mustaleima- juustokeitto oli miellyttävä uutuus jota tulen varmasti käyttämään useamminkin. Ohje löytyy muuten Mitä tänään syötäisiin - sivuilta.

Bon appétit !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti